Lenen zonder rente

Geld lenen zonder rente is in principe niet mogelijk. Er wordt nog wel eens gesproken over geld lenen zonder rente en hier wordt ook wel eens mee geadverteerd, maar dit is toch veelal misleidend, want iedereen weet ook wel dat je geen geld kunt lenen zonder dat het je geld zal gaan kosten.

Rente vermommen

Wat er nog wel eens wil gebeuren is dat geldverstrekkers de term rente gewoon een andere naam geven. Zo wordt er bijvoorbeeld over servicekosten gesproken en daardoor kan er geadverteerd worden met termen als ‘lenen zonder rente’. Vooral bij de minilening wil dit nog wel eens voorkomen. Als je het woord servicekosten leest zou je eigenlijk dus gewoon rente moeten lezen, want bijkomende kosten zijn nu eenmaal bijkomende kosten. In welke vorm ze komen maakt dan niet zo heel veel meer uit.

Als er dus geadverteerd wordt met een gratis lening of met geld lenen zonder rente zou er eigenlijk wel al een lampje moeten gaan branden en zou je bij jezelf moeten denken dat er misschien iets niet helemaal in de haak is. Zoek het dan in elk geval uit, want in feite moet er door een geldverstrekker altijd geld worden verdiend op een lening. En welke constructie hiervoor wordt gebruikt wil dan nog wel eens verschillen.

Previous post:

Next post: