Lenen met BKR kan ook

Een BKR toetsing hoeft helemaal niet te betekenen dat je zult worden afgekeurd als uit de toetsing blijkt dat je een BKR codering hebt. Integendeel, er zijn nog altijd genoeg mogelijkheden voor een lening. Dat moet ook wel, want je wilt de mensen de kost niet geven die allemaal een BKR codering achter hun naam hebben staan. Een BKR codering is dan ook niet zo moeilijk te verkrijgen. Vooral een paar jaar geleden niet, toen je ook nog een BKR codering kon krijgen als je een keer te laat was met betalen voor je gsm abonnement. Die regel is overigens onlangs afgeschaft, tot opluchting van velen.

Het grote aantal BKR coderingen

Doordat er dus vrij makkelijk een BKR codering te behalen valt wordt er ook verder gekeken dan enkel de BKR codering, want dit is slechts een indicatie, maar hierop wordt niet het volledige oordeel gebaseerd. Iedereen kan natuurlijk een keertje een fout maken en soms is er ook gewoon sprake van overmacht.

Aangezien er verschillende niveaus zijn binnen de BKR codering kunnen mensen met een BKR codering ook nog een keer worden onderverdeeld. Een lichte codering hoeft over het algemeen dus helemaal geen blokkade te vormen voor een lening, waar eenĀ  zware codering vaak wel funest is. Overigens kom je niet zomaar aan een zware codering en moet je dus in het verleden wel een aantal fouten hebben gemaakt.

Previous post:

Next post: