Geld lenen met een uitkering

Je zou misschien denken dat geld lenen met een uitkering goed te doen moet zijn, omdat je immers over een ‘vast inkomen’ beschikt. Toch blijkt dit in de praktijk vaak net even anders te liggen en zul je niet snel worden goedgekeurd voor een lening indien je je inkomen haalt uit een uitkering. Op zich niet zo gek natuurlijk, want hoe zeker is nu eigenlijk een uitkering?

Uitkering biedt weinig zekerheid

Toch zeker voor de geldverstrekkende partij biedt iemand die zijn of haar inkomen uit een uitkering haalt maar weinig zekerheid over het aflossen van een lening. Zeker voor lange termijn leningen is het bepaald niet aantrekkelijk om een dergelijk iemand een lening te verschaffen. Dit gebeurt dan ook meer niet dan wel. Je kunt je ook afvragen in hoeverre het verantwoord is om dit te doen.

Een uitkering is ook niet erg stabiel, want er zijn allerlei factoren die van invloed kunnen zijn op de hoogte van de uitkering. Als de uitkering dus ineens wordt verlaagd of in het ergste geval wordt stopgezet wordt er geen inkomen meer gegenereerd en kan dus de geldverstrekkende partij ook fluiten naar zijn centen. Een dergelijke constructie zal dus niet zo heel snel worden opgezet.

Previous post:

Next post: