Geld lenen met BKR registratie

Geld lenen met BKR registratie wordt vaak verward met geld lenen met BKR codering, maar toch is het in wezen iets anders. De meeste mensen die het eerste zeggen bedoelen echter wel het tweede. Een BKR registratie vindt namelijk altijd plaats als je een lening afsluit en wilt alleen maar zeggen dat je lening wordt geregistreerd. Dit heeft dus verder niets met een betalingsachterstand te maken, maar voor de volledigheid worden alle leningen geregistreerd.

Geld lenen met BKR codering

Een BKR codering daarentegen heeft alles te maken met een betalingsachterstand. Een BKR codering komt namelijk enkel tot stand als er sprake is van een achterstand in de betaling van de lening. De BKR registratie dient er in eerste instantie dus voor om aan te geven dat er sprake is van een lening, en als deze dan vervolgens niet op tijd betaald wordt zal er bij de registratie een codering worden gevoegd, zodat duidelijk is dat degene die de lening heeft afgesloten zich niet aan de afspraak rondom de betaling heeft gehouden.

BKR informatie inzichtelijk

De BKR informatie is niet voor iedereen inzichtelijk, maar banken en andere kredietverstrekkers kunnen deze gegevens wel inzien. Het is dus een groot verschil als een kredietverstrekker ziet dat je al eens eerder geld hebt geleend en op tijd hebt betaald of dat je al eens eerder geld hebt geleend, maar dat je te laat was. Dit wordt meegenomen in de keuring.

Previous post:

Next post: