Geld lenen kost geld

Je kunt het zo mooi aankleden als je wilt, maar geld lenen kost geld. Er zal nooit een kredietverstrekker zijn die je geld leent en er verder niets voor terug hoeft, want zo zit de wereld nou eenmaal niet in elkaar. Een kredietverstrekker bewijst jou een dienst door je een lening te geven en die dienst kost eenmaal geld.

Rente

Natuurlijk is de rente en vooral de hoogte ervan zeer belangrijk. Leen je tegen een rente van 8%, dan weet je zeker dat je veel geld kwijt zult zijn aan het einde van de looptijd. Nu is een rente voor een lening als de minilening van 8% helemaal niet gek en zelfs goedkoop. Anderzijds is een rente van 8% voor een lening van 10.000 euro juist weer een heleboel. Het is dus maar net wat voor lening je wilt afsluiten welke rente een beetje acceptabel is.

Geld lenen met BKR, extra rente?

Is het zo dat wanneer je geld wilt lenen met BKR je ook extra rente moet betalen? Nee, dat is niet zo. Wel is het zo dat je met een BKR codering bijvoorbeeld minder kunt lenen. Zou je zonder BKR nog 10.000 euro kunnen lenen, dan is dit met BKR misschien de helft. Iedere kredietverstrekker reageert verschillend op BKR coderingen.

Previous post:

Next post: