Afspraken

Het is logisch, iedereen die geld uitleent aan een ander wil dat geld op een dag weer terugzien, dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven die kredieten verstrekken. Als je aan een vriend of vriendin geld uitleent kun je ervan uit gaan dat je het terug krijgt, aangezien je deze persoon ook daadwerkelijk kent. Als je iemand niet vertrouwt zul je diegene hoogstwaarschijnlijk ook geen geld lenen.

Het grote probleem met grote bedrijven die leningen verstrekken is dat ze jou niet persoonlijk kennen en dus geen idee hebben met wie ze te maken hebben. Tuurlijk, ze kennen je naam en ze hebben je gegevens, maar meer is het ook niet.

Het is nooit gewenst voor een bedrijf dat kredieten verstrekt dat ze zelf achter hun geld aan moeten gaan. Er worden gewoon afspraken gemaakt zoals je dat ook met een vriend of vriendin zou doen en die afspraken dienen gewoon te worden nageleefd.

Geld lenen is altijd iets om goed over na te denken. Het laatste wat je wilt is de hele rompslomp als je uiteindelijk niet in staat blijkt om de afspraak na te leven de kredietverstrekker op zijn geld moet wachten. De kredietverstrekker zal dan namelijk actie ondernemen om toch dat geld te innen. Vaak gebeurt dit door een extern bedrijf, bijvoorbeeld een incasso bureau. De kosten die hiermee worden gemoeid zijn dan logischerwijs voor degene die de afspraak in eerste instantie niet is nagekomen, de consument.

Next post: